>>Tieners slagen massaal voor het rijbewijs

Tieners slagen massaal voor het rijbewijs

17-03-2015

Tieners slagen massaal voor het rijbewijs

Meer dan 40.000 17-jarigen hebben in 2014 succesvol rijexamen gedaan, een recordaantal. TeamAlert, rijschoolhouders en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) zijn enthousiast. De jongeren zijn gemotiveerder en slagen eerder.

Bij bijna 20% van de ernstige auto-ongelukken zijn jongeren betrokken, terwijl de groep jonge automobilisten maar klein is op het totale aantal bestuurders. Om daar verandering in aan te brengen, is het experiment 2toDrive gestart.

Door 2toDrive kunnen jongeren eerder beginnen met rijlessen, vanaf 16,5 jaar. Op hun 17e kunnen ze rijexamen doen. Zijn ze geslaagd? Dan mogen ze tot hun 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Rijinstructeur van Langen: “Die jongkies pakken het zo snel op. Ik heb leerlingen die zeggen, ‘door het autorijden kijk ik nu ook beter uit als ik op de fiets zit.’ Dat inzicht is waar je het voor doet.”

2toDrive is een experiment. Als in 2017 blijkt dat de verkeersveiligheid inderdaad verbeterd is wordt het definitief ingevoerd.

TeamAlert verzorgt de (online) communicatie van 2toDrive. Het doel hiervan is het genereren van aandacht voor het experiment en daarnaast het verstrekken van informatie aan verschillende doelgroepen.

Lees op de website van Metro het hele bericht.