>>Hectometerbordjes met maximumsnelheid eerder ge...

Hectometerbordjes met maximumsnelheid eerder geplaatst

19-05-2014

Hectometerbordjes met maximumsnelheid eerder geplaatst

Rijkswaterstaat begint vanochtend al met de plaatsing van hectometerbordjes met snelheidsaanduiding op de A15. Daarmee moet de maximumsnelheid beter zichtbaar worden. De komende weken worden ook op de A1 en de A12 bordjes neergezet.

Oorspronkelijk zouden de hectometerbordjes vanaf juni a.s. worden geplaatst, maar Rijkswaterstaat is er dus al eerder mee begonnen. Op de hele kilometer komt een snelheidsaanduiding op de hectometerbordjes. Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Later dit jaar volgen de andere wegen.

Weggebruikers hadden aangegeven dat ze meer duidelijkheid wensten over de geldende maximumsnelheid. Nu er op meerdere trajecten van de Nederlandse snelwegen 130 km/u mag worden gereden, bleek er vaak onduidelijkheid te zijn over de snelheidslimiet. Inmiddels mag er op 48 procent van de Nederlandse snelwegen 130 km worden gereden.

Ook via app op de hoogte van maximumsnelheid

Sinds eind maart is het ook mogelijk voor de weggebruiker om zich in de auto te laten informeren over de geldende maximumsnelheid. Zo hebben serviceproviders en app-bouwers nieuwe reisinformatiediensten ontwikkeld om de automobilist ook tijdens de reis op de hoogte te houden van de snelheidslimieten.

Bron: Omroep Gelderland